dimarts, 25 d’agost del 2009

L'ESTRET DE GIBRALTAR EM TÉ MANIA


Punxeu sobre la imatge per fer-la més gran.

Fins ací arrivàrem, aquesta foto la pose la primera per a que la punxeu i mireu qué bonica és la carta nàutica que fa l'ACNEG als nadadors quan creuen amb el recorregut i temps de pas per a cada hora aprox.
Podeu comprobar la parabola que hauriem de fer degut al Llevant, no poguérem anar en recte, impossible...



CAPÍTOL I

VAYA SEMANITA...
Tot començà el dia 9 d'Agost, ens cridaren de l'ACNEG dient-nos que finalment el creuament seria el dilluns 10 i no el 11 com estava previst d'inici, degut a un possible canvi de temps a pitjor (Llevant).


Arribem a Tarifa a última hora de la vesprada i ràpidament anem a vore la mar...un bassal d'oli pareixia, tant a la part del Mediterrani com a la part de l'Atlàntic.


Em presente a la seu de l'ACNEG i parle amb Rafael Gutierrez, cap de l'organització. Hem diu que veu fotut que al dia següent fem el creuament. Jo li dic que per què i em diu que s'espera un canvi de vent però que no sabran quan serà...saben que canviarà a primera hora del matí però l'hora no és exacta.





Pau Tomas (Jo) i Rafael Gutierrez (ACNEG)


Dit això ja comence a pensar que aquella setmana es faria més llarga del que em pensava. No hi havia altra que fer turisme i aprofitar l'estànça a Tarifa per a vore platges fins a que arribara el moment de nadar.


Així fins al proper diumenge...quasi res ¡¡¡ 7 dies seguits de fort vent de Llevant...


Arriba l'hora de decidir si ens quedàvem o marxàvem a casa, jo volia quedarme però com no sabiem si creuariem algún dia ho pensarem millor i marxàrem cap a casa.

Ho deixarem tot lligat a Tarifa per a tornar en breus dies si fera falta o siga creuar...al segon dia d'estar a casa em tocaren per a dirme que segurament el Dijous 20 d'Agost podriem creuar, ALEGRIA ¡¡¡, ALEGRIA ¡¡¡....altra vegada cotxe i 800 km per davant, bufff.


Hi havia una treva d'hores al temporal de vent, no sabiem certament quina classe de treva seria però sabiem que només tindriem una sola oportunitat per a intentar-ho.

Després també estaba el problema afegit que hi havia "atasco" de nadadors a Tarifa per a creuar...

Estava un nadador nord-americà, altre d'Alacant i jo, i en pocs dies havia d'arribar altre nadador de Grècia.


Finalment es va decidir que de matí nadaria el nadador americà en condicions meteorològiques un tant "adverses" pero suficentment bones per a nadar, el americà tenia prou nivell i tampoc no seria gran problema per a ell un poc de mar arrissada, allò més important era que no fera vent de Llevant, despres a mig dia nosaltres, Jordi Anton (Alacant) i jo...



CAPÍTOL II

EL DIA QUE L'ESTRET ES POSÀ EN CONTRA NOSTRA

El seu ritme de nado segons els temps de piscina que em va dir eren un poc més superiors als meus, encara que com jo nadava amb neopré i ell no, feia que s'igualara la partida un poquet.

A les 11 del matí del dia 20 d'Agost ja estàvem al port de Tarifa amb tota la logística preparada per a l'ocasió (nevera amb gel i begudes, motxilla amb càmera de fotos i video, gels vitamínics i plàtans, pissarra per apuntar coses, en fi, carregats fins a dalt de trastos ¡¡¡

Només arribar tinc la bona notícia de vore a Antonio Gil, un nadador de Tarifa que ja ha creuat 7 o 8 vegades l'estret i que també creuaria amb nosaltres eixe dia. A mi em dona molta confiança i seguretat tindre al costat a un bon coneixedor de la zona.

Antonio Gil, Jordi Anton i Jo...


A les 12 hores ja estàvem preparant-nos al moll del port, vaselina, lanolina, escalfament de muscles, neopré, últims consells abans de començar...i molta ilusió.

Després de vore eixir el ferry cap a Tanger amb una velocitat impressionant ens tocava a nosaltres tirar-nos a l'aigua i tocar les pedres de l'illa de Tarifa, punt d'eixida de la prova. Sense més comencem a nadar, la primera hora la fem sense parar ja que segons Antonio haviem de separar-nos com més prompte de tarifa millor, com un camp de gravetat, jejeje...


El vent ací bufava poc però res més lluny del que vindria després, la previsió de vent (segons el windguru) déia que començariem la prova amb força 5 i que baixaria a 3 per deixar-ho en 1 o calma total al llarg de la vesprada. Amb eixa previsió pareixia que tindriem sort i creuariem...

Com déia, la primera hora fou sense parar, el ritme és prou més fort del que em pensava però còmode per a mi, parem a l'hora a prendre les primeres dosis de vitamines i fruita.

Les següents dos parades per a repostar ja les férem a 40 minuts i sense cap problema, ja comencem a notar la força de la mar en forma de forta corrent de cara, portem dos hores i la mar pareix que vol complicar-se, el vent de Llevant comença a pujar de velocitat i les onades són cada vegada més grans, això i la corrent de cara fan que el ritme baixe molt. Nosaltres encara teniem esperances de que el vent parara. Un "hilero de corriente" fa acte de presència i fa que la mar es pique més si cal baixant la temperatura de l'aigua a uns 13º aprox., quina passada de fred ¡¡¡


Els següents minuts són de molts dubtes, anem camí de la tercera hora i la mar pareix que no vol que creuem, Antonio Gil ens diu "veo la cosa jodida", jo ja estic més que cansat de vore que no avancem i les onades trencades no paren de donar recadets en forma xicotets revolcons a l'aigua. Camí de la quarta hora Antonio decideix parar perquè diu que li feia mal el braç, jo crec que ja ho veia tan difícil que no volgué patir més. El desig de vore el vent i la mar en calma se'n anava ja definitivament...el temporal de Llevant tornava a Tarifa i a l'Estret, els últims minuts de travessia foren de veritat perillosos, desde el vaixelll ens perdien de vista i també el patró no dominava bé la maquina de 10 o 12 metres vinguda d'Algecires per a l'ocasió.



Arriba l'ordre de l'ACNEG de traure als nadadors de l'aigua, al principi pensava que passava alguna cosa, avistament de peixos, vaixells grans en la zona, etc... em vaig arrimar com vaig poder al vaixell per a pujar dalt. La prova s'havia suspés oficialment per mal temps, ací va ser quan em vaig adonar de com de malament estava la mar, bufava molt de vent i els forts colps de les onades banyaven fins i tot als acompanyants que anaven a la part de darrere del vaixell.


L'Estret ens havia guanyat la partida clarament, només ens quedava un terç de la prova, haviem nadat uns 15 kilometres aprox. en condicions prou dures, de veritat. Així i tot quan pujàrem al iot almenys jo estava cansat però prou sencer i Jordi també. Ens miràrem tots dos amb cara de "que coño hemos hecho mal para que nos toque nadar en un mar asi de jodido", haguérem seguit més estona però vos puc assegurar que la nostra seguretat haguera estat penjant d'un fil, crec que parar va ser la millor decisió.


Tornar al port de Tarifa també fou una odisea, haguérem d'anar direcció cap al Mediterrani per a després tornar enrere fins Tarifa degut a les onades i el fort vent de Llevant.


Ara toca descansar bé i recuperar-me d'una lesió que m'he fet a la monyica que fará que estiga uns dies sense tocar l'aigua.


CAPITOL III

TORNAREM ¡¡¡¡ SENSE CAP DUBTE...

dimecres, 19 d’agost del 2009

DEMÀ SEMBLA QUE SERÀ EL DIA ¡¡¡

Demà dijous 20 hem sigut convocats a les 11h del matí al port de Tarifa per a creuar, dic hem perque finalment creuaré amb un nadador d'Alacant que li diuen Jordi Antón. Aquesta vesprada hem quedat per a xarrar un poc de tot i la veritat és que estem prou motivats els dos. Anem a creuar junts perquè s'ha d'aprofitar la tregua que el vent ens vol donar. Potser, siga l'última oportunitat abans d'un nou episodi de vent de llevant.

Les condicions no són les millors, però són les que hi ha. S'espera una mica de vent de llevant que esperem no vaja a més. L'eixida serà al voltant del mig dia, aprofitant la corrent "vaciante" que farà que ens endinsem cap a dins la mar amb "certa facilitat". Ja vorem com va la travessia. La única cosa que tinc en ment ara mateix és ARRIBAR AL MARROC.

Salutacions a tots des d'un hotel d'Algecires.

dilluns, 10 d’agost del 2009

TENSA ESPERA...

MALEÏT VENT DE LLEVANT!!!!

De moment el vent de Llevant està fent que no puga realitzar el creuament. Els pròxims dies he d'arribar a un acord amb el Deu Eolo per vore si em dona una treva i puc creuar. M'ha dit que ara té molta feina i que he d'esperar uns dies. Quin remei, en açò mana ell...

La meteorologia ací és tan canviant que en poques hores podem passar de bon oratge (poc vent) a un de més roïn.

Quan tinga alguna "bona notícia", vos informaré...
Els pròxims dies farem una mica de turisme per la zona i entrenaré a la fabulosa platja de Los Lances.

Salutacions des de un cibercafé a Tarifa.

dimecres, 5 d’agost del 2009

JA NO QUEDA RES ¡¡¡

Estret de Gibraltar...

Els dies passen i jo encara estic prou tranquil, tots em diuen que si estic nervios, que si m'ho he pensat be, que si serà massa llarg per a mi....

En fi que només els més tocats de l'ala com jo ho veuen possible arribar nadant de Tarifa fins al Marroc, jejeje.
El proper diumenge dia 9 partirem cap a terres gaditanes, ja tinc ganes de vore l'Estret en persona, no l'he vist mai i tampoc se quina impressió em donarà, igual ho veig tan gran que done mitja volta i m'en torne cap a casa, com dirien per ací a Sueca " amb el rabo entre les cames", jajajaja.

Ho tinc ja tot preparat, inclòs el meu cap, aquesta setmana és tota de preparatius, material per al creuament, roba (d'estiu i algunes d'hivern, de veritat...a Tarifa per les nits i al mig de l'Estret fa molt de fred), revisió al cotxe, jejeje. Moltes coses previes que es tenen que fer abans de qualsevol viatge.


Volem arribar com deia el diumenge a Tarifa i així tindre ja el dilluns per a descansar i rebre la cridà del ACNEG que ens diga que el dimarts creuarem...si no, doncs a esperar qualsevol dia de la setmana a que el temps done tregua.

Del creuament encara no havia parlat ací en el blog, la zona de l'Estret es una zona amb un microclima molt particular.

Crec que estic preparat per a tot o quasi tot, els entrenaments han sigut prou específics per a l'ocasió, tinc ganes de vore també algun "peixet" encara que el susto de la primera visió no me'l traurà ningú de damunt, jejeje...

El temps que tardaré en creuar ???......vullc ser prudent, crec que pot estar entre les 4 o 5 hores encara que no descarte que puga baixar de 4 si la mar m'ho permet, es clar.
Tampoc se com reaccionaré als nervis del moment, be si, nadant...com no.

El que si que tinc ganes és pensar mentres nade, "ESTIC NADANT A L'ESTRET DE GIBRALTAR " , quina pasada ¡¡¡, el meu somni fet realitat ¡¡¡...

La meua acompanyant i guardiana de la prova...

Els últims mesos han sigut per a recollir informació de tota classe i de molts nadadors i amics diferents, tots ells nadadors que han creuat l'Estret..., tambe de gent m'ha donat consells de l'estil de, que si haz esto, que si haz aquello, que si habla con aquel, que si habla con el otro, llama a este, que si espabila que lo tienes cerca, prueba este gel vitamínico, estas barritas te ayudaran, este liquido isotónico va muy bien... tot açó ha sigut frases de gent que està al meu voltant i m'han quedat marcades, típic, jajajaja...

Ara toca nadar...

El dia d'abans vos confirmare o be ací al blog o per correu a tota la gent que puga l'hora del creument.

VISCA EL BARÇA ¡¡¡ (esto para el Dr, Tatoo ¡¡¡)...

MAMA TE QUIERO, PERDONAME POR HACER ESTE TIPO DE LOCURAS ¡¡¡


No es diuen coses com aquestes ??? jejejeje.....

dilluns, 3 d’agost del 2009

COMENÇA EL COMPTE ENRERE...

DISSABTE 1 MONCOFAR



Cap de setmana intens (què estrany...), el dissabte de vesprada marxàvem la meua companyera de club Irene Granell i jo cap a Moncòfar per a nadar la ja "popular" Travessia de les Banderes Blaves, de vesprada si, a les 19 hores...la mar quan arribem semblava que no donaria guerra però res més lluny d'això, les ones eren cada vegada més grans conforme s'arrimava l'hora de la prova.

Aquesta travessia és curta(1500m) per dir alguna cosa però vos puc assegurar que és més dura que moltes de més de 2000 metres, la prova discorre paralel.la a la platja però contra corrent quasi sempre, res més a dir, no ???, damunt si li afegim unes ones de quasi un metre d'alçada en molts moments de la travessia...
Per a mi perfecte ja que era el que buscava, mar picada, com a entrenament per a l'estret jejeje...a la fi arribarem a meta prou ben classificats, crec que dels 60 primers de quasi 200 participants segons l'organització.

Només acabar marxàrem de pressa cap a Sueca ja que jo tenia un sopar d'amics i també havia de matinar el diumenge per anar a Cullera.


DIUMENGE 2 CULLERA

Descansant unes 4 hores ens plantàrem la meua dona i jo a Cullera amb la idea de gaudir d'un diumenge de travessia, piscina i paelleta. La mar encara estava picada i jo no tenia massa ganes de nadar, la setmana ha sigut prou dura respecte a entrenaments i no he descansat gens ni miqueta.

Quan arribem a la platja de San Antoni els primers que em trobe són als d'Elx & Company (Jose Luis Larrosa, Samuel Vidal, David "Messi" Pomares i.........Mateo Pesquer ¡¡¡), primeres xarrades i primers consells per a l'Estret ja que tots els que he nomenat dalt l'han creuat.

Com no també la colla de Benidorm encapçalada per el gran DR. TATOO i la resta de peces vivos(Willy, chechu, konfucio, 57, etc...)

La prova de Cullera(2500m) és de les que més m'agraden ja que passar nadant per la zona de la penyeta del moro és molt espectacular.

Penyeta del Moro, Cullera.
Tocava nadar fort i no tenia massa ganes, la veritat... (1ª excusa) , el Tatoo venia amb ganes de vendetta per allò de Tabarca, jo sabia que tenia poques opcions de guanyar ja que el que menys he entrenat les últimes setmanes és intensitat per a proves com aquesta. (2ª excusa)
Comencem a nadar i veig que no vaig masa fi, em costa agafar ritme, el Tatoo ja fa metres que ni he intentat seguir-lo, conclusió: Em fa falta descansar... (3ª excusa)
A la fi arribe a meta amb 43 minuts, com a nota positiva de la prova dir que després de molts anys nadant a Cullera, només he vist una medusa i al fons, segona nota possitiva: Jose Luis Larrosa(Konfucio) ha quedat segon de la general, MAKINON ¡¡¡

Després de refrigerar una mica tornàrem a l'aigua per a nadar la prova de promoció de 1300 metres. M'ha agradat molt nadar la prova curta ja que així podem nadar estirant els muscles, altres com Mateo Pesquer després de guanyar la prova llarga es dedicà a nadar de papallona gran part del kilometre i poquet.

Tornant al tema "CERITA", he perdut, aquesta vegada he sigut encerat, ho reconec, el DR.Tatoo m'ha guanyat clarament (hasta aquí puedo leer, jejeje...). Només em queda pensar que a Benidorm podré tornar a intentar-ho encara que sé que em costarà arribar davant d'ell...

Hi ha que vore quina manera de gaudir les travessies més peculiar que tenim, eh... jajajaja.


PRÒXIMA PARADA..................TARIFA ¡¡¡